Vikten av försäkring

Vilket försäkringsbolag man väljer kan ha många orsaker. För många är det naturligt att samla alla försäkringar hos ett och samma bolag, vilket ofta ger premierabatt I mitt fall har det inte haft någon betydelse, när jag tecknade min kattförsäkring. Den enda anledningen till att jag valde Agria var att det var det bolag jag förknippade med djurförsäkringar. Att jag fortfarande har katterna kvar där - trots att jag nu vet mycket mer om de olika bolagens villkor - beror på att jag för Trasdockans räkning gjort en jämförelse mellan fem olika försäkringsbolag. Vet inte om jag tycker att Agria är överlägset bäst men bolaget motsvarar iallafall det jag vill ha. 

Som uppfödare har jag ”flickorna” avelsförsäkrade, vilket innebär att kattungarna också är försäkrade (via kattmamman) de första sex veckorna. Därefter tecknar jag egna försäkringar på dem. Om kattungeköparna övertar försäkringen, slipper de karenstid. Om något skulle hända kattungen kort efter flytt och den nya ägaren övertagit försäkringen är den då försäkrad. De kostnader jag har för försäkringar är pengar jag hoppas att jag aldrig behöver utnyttja men när/om olyckan är framme är försäkringen ovärderlig. Så tänker nog Ethel också, när hon nu ska betala vårdkostnaden för Blue. Vad hände då?

De nya möblerna var uppackade och kattungarna var i full förd med att undersöka de nu tomma kartongerna. En nyfiken kattunge kan hitta på massor av kul lek och bus, två ungar mer än dubbelt så mycket, eftersom de kan ge varandra tips på ”kuligheter”. Jag gissar att olyckan var framme för att Blue och Safir busade ihop. Hur det nu än var hörde Ethel en duns och sedan kom Blue rusande och försvann in under sängen. En stund senare upptäckte Ethel blod i badrummet och blev orolig. Hon drog fram Blue, som var allmänpåverkad och blödde ur nosen. Hon ringde till Bagarmossens djursjukhus och åkte sedan direkt dit, där Blue omedelbart blev omhändertagen. Han genomgick en noggrann undersökning med blodprover, neurologstatus och röntgenundersökning och kvarstannade över natten. Han har haft tur i oturen och igår eftermiddag skickade veterinären hem en, som han själv uttryckte det ”jättefin kille som hämtat sig förvånansvärt fint efter bara ett dygn”. 

Hemkommen välkomnades han av sin syster, som inte var helt nöjd med sjukhusdoften och föredrog att inte sova bredvid brorsan den eftermiddagen. Blue själv var nöjd över att vara hemma och firade med att äta den goda maten, som matte bjöd på. Idag är han fortfarande lite medtagen och sover mycket och gärna med matte eller lillhusse.

Fick en hälsning från Mimmi också igår. Åsa hade skickat med bildbevis på att hon trivs. Visst ser hon nöjd ut?

 
14 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)