Vilka eldsjälar!

Jag har nyligen fått insikt i en för mig helt ny värld. Jag pratar om alla de människor, som jobbar dag och natt för stackars hemlösa katter; vissa förvildade andra "bara övergivna". På Ragdollklubbens årsmöte hade vi bjudit in en medlem från  SVEKATT. Hon berättade att en kisse, som varit tamkatt, börjar förvildas redan efter 14 dagar. Säkerligen är dessa katter enklare att få tillitsfulla och att bli nöjda familjemedlemmar, när de får ett nytt hem, men när människan svikit, tar det säkerligen tid innan katten vågar lita på människor igen. 

Helena ringde nyss. Hon var på väg till Södermalm, till en kvinna som hade tagit hand om en övergiven katt. Jag har inte känt Helena länge men jag har redan förstått att hon ägnar den största delen av sin lediga tid till hemlösa katter. Hon arbetar i Akutgruppen, som ofta hänvisar till Albano, när någon som förbarmat sig över en hemlös, sjuk katt, behöver veterinärhjälp. Många av katterna går att rädda och också placera i ett bra hem men i vissa fall är katten så sjuk eller illa medfaren att avlivning är det humanaste för den. Den katt Helena igår transporterade till Djursjukhuset var svårt biten av, vad veterinären förmodade, en grävling. Följden hade blivit att den drabbats av blodförgiftning, som skulle leda till ett längre lidande än att den nu fick somna in under lugna former. Ibland blir det så och att till varje pris rädda livet på en katt är inte rätt, enligt mig. Om man ska rädda någon, såväl människa som djur, måste det vara till ett värdigt liv.

Varmt även idag och lika slöa katter som igår. De verkar inte lida av värmen men föredrar att vara aktiva efter klockan 21 sådana här dagar. Imorgon är det dags för besök hos Jon - vaccination. Ibland tror jag att, framför allt Stina, vet när hon ska till veterinären. Hemma brukar hon i god tid innan avfärd försvinna in under sängen. Här går inte det. Judit har continentalsängar. Vi ska vara på plats på mottagningen klockan 15. Våra katter har aldrig reagerat på vacciner och förhoppningsvis gör de inte det i fortsättningen heller men jag vet att det finns katter som kan bli riktigt dåliga. Risken är trots allt liten och vinsten med att ha katter med fullgott vaccinationsskydd är betydligt större än att ha dem ovaccinerade, även om de är innekatter.

 

18 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)