Vilka fantastiskt bra klösmöbler!

Stisse och Stina blev överlyckliga, när Ove satte upp deras klättterträd igen. Det är det bästa köp vi någonsin gjort - innan idag alltså. Nu har vi två bästa köp :-). Trädet står golvet och är förankrat i taket och de två översta avsatserna är klart populärast. Det varierar vilken av katterna, som ligger högst upp, alldeles nära taket, och vilken som ligger i hängmattan på våningen under. När man har kattungar ska man definitivt ha en klösmöbel men inte så hög från början, är min erfarenhet. Jag blir alldeles kall, när jag tänker på den dag i december 2014, när en kattunge ramlade ner från den översta liggplatsen. Hen hade änglavakt, som inte slog sig fördärvad.

Jag har inte hunnit vänja mig ännu vid att inte längre mötas av pigga "busblickar", när jag sätter mig i soffan för att ta del av morgonens nyheter. Imorse låg Sandie i sitt kattbo med sina ungar, som precis såg ut att somna, Stina sov i trädet och Stisse gick direkt till balkongdörren, så fort han såg mig. Alla kattterna älskar balkongen men Stisse är den som är helt beroende av att få "gå ut". Först kollar han fåglarna. Han vet att han inte kan fånga dem men ändå kan han inte låta bli att ibland hoppa mot glasrutan, som skiljer honom från flygfäna, den lille jägaren. Så småningom brukar han lägga sig i en balkongfåtölj och spana lite på avstånd. Varför vi inte gjort det tidigare, det jag nu ska berätta, förstår jag inte men bättre sent än aldrig.

Efter frukost blev det en del arbetsuppgifter för Ragdollklubben, som jag måste ta tag i. Jobbet är roligt och givande men tar tid, som jag skrivit många gånger tidigare. Idag var det mest mail det handlade om med anledning av den kommande ultraljudsscanningen och vårens medlemsmöte. Nu är det gjort och jag har bra koll igen :-). Ove är ledig på måndagar och efter en tur till båten (för att sätta på laddningen av batterierna) fortsatte vi till Bromma Zoo. Jag avskyr att "gå på stan, titta i affärer, kolla runt" eller vad de nu kallar det - de som aldrig får nog av att titta på kläder, skor, handväskor, smink, bijouterier och mycket annat de oftast inte behöver. Att någon enda människa gör detta frivilligt och i många fall dessutom tvingas trängas för att få behoven tillfredsställda är för mig obegripligt. De affärer jag gillar är: teknikvaruhus - t ex Elgiganten, butiker som säljer smycken och märkesur och zooaffärer. Idag blev det en tur till Bromma Blocks och zooaffären där.

Oftast brukar vi söka upp Irene, som är Ragdollklubbens kontaktperson och även vår "favvo", när vi behöver råd och hjälp. Idag fick vi en ny kontakt, en tjej som var både trevlig, kunnig och hjälpsam. Vi hade bestämt oss - katterna skulle få ett högt klätterträd på balkongen. Mer om detta imorgon för nu vill jag visa hur fint Flinga passar i sitt fina träd, som är inhandlat på Granngården. Jättefint och till ett fantastiskt pris - 699 kr!!! Ett sådant ska vi köpa, tänkte jag, ända tills jag insåg att Stisse definitivt är för stor för att få plats på hyllorna och förmodligen tjejerna också. Det blev en helt annan klätterställning till ett mycket annorlunda pris men det är skillnad mellan att ha en katt i trädet och 3 - 8 katter där samtidigt. Då måste det till kraftigare doningar, när racet startar. För Flingas del är Granngårdens klätterställning helt perfekt. Det går inte att missta sig att hon är nöjd och glad. Titta på svansen!

 
7 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)