Vilka framsteg!

Kattungarna är åtta dagar idag och massor har hänt på den korta tid som gått, sedan de föddes. Alla har mer än fördubblat sin födelsevikt. Molgan är störst med sina 245 g. Alla kattungarna är knubbiga och det märks inte minst, när de ska äta. Tidigare låg Sandie på sidan med kattungarna på rad framför sig. För att alla småttingarna ska få plats ligger hon nu med magen snett uppåt och kattungarna kan liksom klättra upp på sin mamma. De har inte längre några problem med att hitta till tutten. 

I samband med vägningen idag såg jag det som jag ser som ”en milstolpe” i kattungarnas utveckling - ett öppet öga eller rättare sagt två ögon, som öppnat sig! Musse och Mickey kan se med varsitt öga. Den viktigaste socialiseringsperioden i en katts liv har börjat. Den sker mellan den 2:a och den 7:e levnadsveckan. Kattungen behöver då mycket kontakt med människor, för att den ska bli en bra sällskapskatt som tycker om att umgås med människor. Våra katter vill alltid vara med där Ove och jag är och de kopplar gärna av tillsammans med oss i soffan.

Jag filmade Sandie och hennes bebisar på förmiddagen. Den lilla videosnutten finns nu på Prata Katts Instagramkonto, titta gärna in på småttingarna. Hittills har livet mest gått ut på att äta och sova för kattungarnas del men de börjar alltmer träna på att ta sig fram. I den nya ”bostaden” har de bra möjligheter att träna. Min plan är att regelbundet filma småttingarna för att mina läsare ska kunnna få följa kattungarnas utveckling. Om c:a två veckor kommer de att flytta igen - då till en hage, som kommer att stå på golvet i vardagsrummet. Det är viktigt att de blir vana vid ljud och känner att de är med i familjen. De vuxna katterna missar aldrig bra TV-program :-).

Jag hoppas att ni följer Elins och min podd, Prata Katt. Vi har fått intressanta mail från människor/företag, som vill starta ett samarbete med oss. Det tycker vi är jätteroligt. Närmast kommer vi att så smått börja jobba ihop med Kattbox Sverige AB, ett företag som startade 15:e februari, 2016. Berättar lite mer om företaget imorgon.

Nu har Sandie en egen matplats i ”kattboet”. Hon gillar att äta där; nära kattungarna och utan de andra vuxna katterna som älskar (och försöker stjäla) Sandies extra kaloririka mat.

 

 
22 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)