Vilken balans!

Stisse fyller 9 år den 31:a oktober men visar inga tecken på att han, omräknat i människoår, är runt 60 år. Lite lat är han men det har han jämnt varit. Han följer alltid med in på toaletten och brukar hoppa upp på toalettstolen för att riktigt kunna ha kontroll på .....främst vattenkranen. Vatten är spännande! Igår bytte han mönster. Han hoppade istället upp på kanten av badkaret. Det är fantastiskt att han kan landa rätt på den smala, hala kanten och balansera fram mot handfatet; en fot framför den andra och med blicken stadigt fäst framåt. Finalen på mästerstycket blev ett hopp med maximal precision - från det glatta underlaget upp i tvättstället. Jag har sett det förut men jag blir lika fascinerad varje gång.

Jag har flera gånger skrivit om att Sissel bor hos fodervärd men tror inte att jag förklarat vad det egentligen innebär. Att ha en katt "på foder" kan betyda väldigt olika saker beroende på vad som står i fodervärdsavtalet, det avtal som tecknas mellan kattens ägare (jag) och fodervärden. Så sent som för c:a ett halvår sedan ringde jag SVERAK:s kansli för att fråga, när det skulle komma ett fodervärdsavtal bland SVERAK:s blanketter. "Arbetet pågår och vi räknar med att snart vara klara", har varit det stående svaret under lång tid. Hur svårt kan det vara? Till min stora glädje såg jag, när jag idag letade bland SVERAK:s blanketter, att deras förslag nu är klart! Jag kan konstatera att det nya avtalet i stora drag överensstämmer med mitt egenhändigt hopknåpade avtal. De skillnader som finns i Lottas och mitt avtal är till Lottas fördel och så tycker jag att det ska vara. Det är mycket jobb med kattungar och om det dessutom skulle bli extra arbete med någon/några kattungar, t ex tillmatning, tycker jag att det är högst rimligt att jag står för kostnaden för den dyra "kattvällingen". Jag anser också att ägaren ska betala anmälningsavgiften till utställning. Att förbereda en katt inför utställning innebär en hel del jobb. Katten ska badas; shampooneras x flera med påföljande noggrann sköljning av pälsen, behandlas med balsam med ny ordentlig sköljning och därefter väntar fönen. Utställningsdagen blir det tidig uppstigning, eftersom katterna ska checkas in och veterinärbesiktigas mellan 7:00 och 08:30. Det blir alltså ingen sovmorgon, om katten ska delta i skönhetstävling, särskilt inte om utställningen äger rum många mil hemifrån (Lotta åkte med Sissel till Falun, 30 mil!). Jag är så glad över att Lotta tar hand om vår lilla/stora tjej och att hon gjort henne extra fin och ställt ut henne på olika platser i landet. Utan Lotta hade Sissel inte varit champion idag. Titeln fick hon i Västerås i våras.

Nu hoppas vi alla, som på något sätt är inblandade i Sissels parning (kanske inte Amaretto förstås), att det kommer småkissar som ett resultat av Amarettos besök hos Sissel. Eftersom vi inte visste, när hon skulle börja löpa, anmälde Ove henne till Speed Cat's utställning i Södertälje i slutet av månaden. Problemet är att man inte får ställa ut en dräktig hona och hur ska vi veta det? Kanske har jag en idé om det....... 

11 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)