Vilken bra dag

Natten och morgonen var mycket lugna på katthotellet. Jag gissar att det går betydligt lugnare till, när katter tävlar och vinner, än när människor gör likaledes. Inte en enda av katterna firade med champagne. De behöver ingen alkohol för att fira. Fira förresten - vad bryr de sig om rosetter eller papper, där det står hur vackra öron, ögon, haka, svans m.m de har. De vet ju själva att de är vackrast i världen. Dels ser de det när de går förbi spegeln och dels får de höra det många, många gånger om dagen. 

Frukosten var, som hotellfrukostar brukar vara - underbar! När vi precis skulle avsluta dagens första måltid, ringde Lotta. Sissel hade just blivit bedömd och fått sin första rosett, EX1- vår lilla, fina docka gick vidare till nominering. Så här skrev domaren på bedömningssedeln:

Typ: excellent storlek och substans. Excellent breeder, excellent stark benstomme, excellent längd.

Huvud: önskar något starkare profil, excellent käkparti, nosparti och haka kunde vara något starkare.

Ögon: excellent form, storlek, placering. Färg i utveckling.

Öron: excellent storlek och placering.

Päls: excellent kontrast och utmaskning, excellent babykvalitet och presentation.

Svans: excellent i proportion.

Kondition: excellent kondition och temperament.

Allmänt: stabil tjej!                                                                                                                                                          

(innan idag hade jag inte trott på någon, som påstått att det tagit mer än 20 minuter för att tyda det domaren skrivit men nu gör jag det. Jag har aldrig träffat någon med så svårtolkad handstil - men det gör inget, för det var ju en otroligt bra bedömning!

FANTASTISKT!!! Roligt att Lotta fick beröm för prepareringen.

Sissel är bara drygt ett halvår gammal och det var hennes första utställning. Hon skötte sig exemplariskt på alla sätt. Nu ska hon få vila från utställningar tills 19 november, då hon ska tävla i Sollentuna.

Sissels syster, Smulan är också en vacker katt och vi fick en bild på henne idag och också en inbjudan att hälsa på "vår" lilla tjej på söndag.

Imorgon ska jag berätta något spännande om hemresan. På Stockholms Central möttes vi av både polis och vakter.

 
1 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)