Vilken energi!

Ligger i sängen och väntar på effekten av mina värktabletter. I det läget är det inte så bra - men ändå gulligt - att Smurf och Sixten "slåss" oavbrutet bredvid mig, på mig och under täcket. Jag har försökt stoppa täcket runt kroppen, så att de inte kan komma åt min hud men de hittar av och till en liten öppning och sedan är de där; mjuka och varma. Pga av infektionsrisken är det viktigt att hudkostymen är hel (kattungarnas naglar är sylvassa), och jag måste försöka undvika katter under täcket. Människor får ju inte ofta ett jämngammalt syskon men kattungar är vanligtvis fler än en och det förefaller som om vissa av dem har favoritsyskon. Sixten och Smurf är mycket ofta upptagna med att mäta sina krafter med varandra, hon minst, han störst. Trots den ojämna storleken och därmed styrkan i småstöket ger inte Smurf upp. När hon blivit nerbrottad, reser hon sig direkt och går till ny attack. Tuff tjej!

Igår var Eva och Kalle här och lilla Smurf kommer att flytta till dem i Jakobsberg. Hon, precis som sina syskon, får ett jättebra hem, där hon kommer att överösas av kärlek. Eva presentade mig med en fleecefilt, som är stor och gosig - perfekt när jag ligger insoffan. Att sälja en kattunge är en stor sak för oss. Vi har följt dem sedan första andetaget och sett deras snabba utveckling från blind och döv kattunge till en kisse som äter riktig mat, går på låda och behärskar mycket av världen. Därför är vi mycket noga, när vi utser köpare till "våra bebisar".

För att kunna tolka vad katten vill förmedla bör man inte enbart ge akt på svansen. Öronen berättar också mycket om kattens sinnesstämning. 

Neutral katt – Öronen står rakt upp, öppna framåt och ögonen runda.

Arg katt – Öronen är spetsade och vridna utåt, ögonen är avsmalnande.

Rädd katt – Öronen är sänkta, pupillerna är runda och utvidgade.

Glad katt – Öronen är riktade framåt och står rakt upp, ögonen kisar, pupillerna är som smala springor.

Aggressiv katt = öronen är sänkta, pupillerna är runda och utvidgade.

 

Nu kan alla kattungeköpare träna kattspråket i väntan på att den nya familjemedlemmen ska flytta in. Jag ser ofta att Stisse ler, när han lägger sig bredvid mig i huvudändan. Hur jag ser det, ska jag berätta imorgon.

20 maj 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)