Vilken fart!

Nästan svårt att hinna med. Allt går så fort nu; dagsljusets återkomst, tiden innan min knäoperation och kattungarnas framfart och utveckling.

När jag steg ur sängen imorse var det tyst och stilla i lägenheten. Alla katterna sov. Efter frukosten hade de rusat runt - det hade jag hört - men efter ett par timmar behövde de sova en stund igen. De kom inte ens och tiggde, när jag åt mitt morgonmål. Stisse brukar inte tigga, för han tycker inte om ost. Inte Stina heller. Det gör däremot Sandie och Yatzi, de älskar ost. När de får smaka, slukar de de små ostbitarna med väldig fart. Titzi och Mitzi tar en liten smakbit men inte mer. På nio veckor har kattungarna utvecklats till tre små individer med olika smak, energi och personlighet. Yatzi startar gärna småbråken med syskonen, som inte är sena att hänga med. De vill gärna äta Stinas mat men inte lyda, när hon försöker uppfostra dem, genom att hålla fast dem och sparka dem med bakbenen. De lugnar sig en liten stund men tar första möjliga chans att springa ifrån sin mamma med väldig fart.

Jag förstår Stina, som ibland lägger sig någonstans långt bort från sina yrväder till ungar. Sandie tycker att de är roligare nu och har varit med i racet runt i lägenheten nu på kvällen. Jag kan redan nu känna hur tyst och tomt det kommer att bli, när vi inte kan höra de små snabba stegen av kattungarna längre.

Ingen av dem är förtjust i blötmat för kattungar. Prövade ikväll igen men den fick Sandie äta upp sedan. Istället åt Mitzi och Titzi bebisfrön, som de tycker om. För övrigt brukar de också äta av de stora katternas frön. Yatsi, som inte är förtjust i frön, fick faktiskt skinka, som han verkligen gillar. Det känns så tokigt att inte ge honom något han tycker om. Det är, som sagt, tre olika små individer, som har olika smak och temperament. Tids nog - när han inte kan äta på Stina - börjar han nog att äta det, som serveras. Sandie vägrar torrfoder och har alltid gjort, men blötmat är mums. Imorgon ska jag testa om Yatsi tycker om Gourmet. 

Just nu hör jag ett morrande från köket. Det kommer från Yatsi, som vaktar sin skinnbit, som han varsamt bär omkring i munnen. När han jamar, har han en ljus stämma men nu, låter han som en stor katt.

Strax ska jag lägga mig och läsa, ska försöka somna innan midnatt. Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Löwenströmska sjukhuset och skrivas in för operation 3 februari. God framförhållning! När jag släcker lampan i lägenheten, förutom i sovrummet, kommer alla kattungarna göra oss sällskap i sängen - inte de vuxna. När jag vaknar, har jag - eller Ove - med stor sannolikhet minst fyra katter som sällskap. När de kommer, märker jag inte. De bara finns där sedan.

 

12 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)