Vilken frihetskänsla

Många i min omgivning har, enligt mig, svårt att umgås med sig själva och måste hela tiden ha sin agenda fylld av aktiviteter. Visst tycker jag mycket om människor och umgås gärna med mina vänner men jag vill också ha "tomma dagar", dagar som inte är planerade och då jag gör det jag har lust med den dagen. Kanske kan det vara att städa (som jag egentligen inte tycker illa om, eftersom jag njuter så av resultatet), kanske är det att "telefonumgås", att titta på en film, läsa en bok eller "bara vara". Jag älskar mitt hem - det har jag alltid vetat - men först efter denna sjukhusvistelse har jag förstått vidden av att verkligen älska sitt hem. Det låter kanske märkligt men jag kände glädje över att dricka kaffe ur min egen kaffekopp igår, när jag var hemma på permission.

Klockan 11:30 åkte jag hem med hjälp av färdtjänst. Den stackars taxichauffören måste vara mycket missnöjd med sitt liv, annars hade han inte varit så totalt ointresserad av att hjälpa undersköterskan, som hjälpte mig till taxin. Utan uppmaning tänkte han inte ens stiga ur bilen, öppna dörren och flytta tillbaka sätet, så att jag skulle kunna sätta mig i fordonet. Tänkte han verkligen sitta och se på, när hon utförde hans uppgifter? 

Underbart att komma hem! Visst hade jag förstått att det hänt en hel del med kattungarna men att det skulle vara en så stor förändring, hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Alla sprang omkring i lägenheten och de hade både vuxit och utvecklats något helt otroligt. De ömsom "slogs", ömsom jagade leksaker. De hade hela tiden olika aktiviteter på gång. Stina låg på en stol och övervakade det hela och hon har slutat att fräsa åt dem, när de busar. Det var så härligt att se så mycket positiv livsglädje och det gav mig en känsla av välbehag, trots att benet hela tiden försökte grumla lyckokänslan. 

Klockan 15:10 hämtades jag av Taxi kurir för att hinna tillbaka till 16-antibiotikan. Trots att jag inte var hemma länge, kände jag en stor frihetskänsla av att inte behöva äta mat, som någon annan bestämt på ett klockslag jag inte var hungrig på. Visserligen anser jag att brottslingar många gånger döms till för milda straff men för mig som "icke-brottsling" räcker det att inte kunna göra som jag vill för att känna mig fången.

15 maj 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)