Vilken skillnad!

Jag kan inte minnas att jag lagt mig klockan 20 sedan jag var ett litet barn. Jag, som inte kräver mycket sömn i normala fall, stupade i säng efter Rapport och Ove höll ställningarna med utfodring av katterna, rengöring av deras toaletter och ordningen i boburen. Visserligen vaknade jag till flera gånger under natten men slapp stiga upp och mata småttingarna. Det blev ett tidigt uppvaknande på morgon men jag kände mig utvilad, en känsla som lyst med sin frånvaro de senaste två veckorna. När vi vaknade på riktigt låg kattungarna och åt; det rådde t.om ordning vid ”matbordet”. De låg uppradade bredvid varandra utan att ”kriga”. Pyret klarar sig bra i de kamperna, trots att han är minst.

Eva, ”farmor” till kattungarna, ringde på eftermiddagen. Hon erbjöds sig att köpa aptitretare till Sandie, som f.ö äter bra men har många barn att nära och har aldrig heller tidigare varit den direkt runda typen - tvärtom. Det är så underbart med vänner som ”bryr sig”. När Eva kommer imorgon har hon även köpt med majsvälling, som vi hoppas Sandie gillar.

Elin kom framåt kvällen medförandes all inspelningsutrustning, för den här gången ville jag inte åka till studion på Liljeholmen. Uppriktigt sagt är det enklare att montera upp mikrofonerna på mitt köksbord än bordet hos henne. I avsnittet som släpps på torsdag berättar jag om Sandies senaste förlossning, som ju inte tillhör de allra vanligaste även om det utdragna förloppet inte är det första i historien. I den andra inspelningen, som kommer torsdagen därpå, talar vi bl.a om påskfaror. Det vi brukar duka fram på det vi kallar julbordet brukar vara samma typ av mat, som den vi sedan har påskbordet några månader senare. Samma sak gäller ”julfaror” och ”påskfaror”, de skiljer sig inte särskilt mycket, förutom att på julen varnar vi för paketsnören, på påsken för fjädrar:-). Julfaror har vi tagit upp i ett tidigare avsnitt men vi anser det viktigt att påminna om det som kan vara förödande för våra fyrbenta vänner. I avsnittet berör vi också den nya Djurskyddslagen, som trädde i kraft 1 april. Kanske har du hört benämningen Lex Maja. Kanske inte - vi  förklarar.

Snart flyttar lilla Cleo, Neos dotter, till Elin och hennes familj. Så hör stor har hon blivit. Titta så lik sin pappa hon är!

 

 
10 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)