Vilken skillnad

Kattungarna fyllde 8 veckor igår. Jag tycker att det är så skönt, när de blivit så stora att de äter riktig mat, leker med varandra och blir glada, när Ove och jag sitter på golvet tillsammans med dem. Sandie delar nog vår uppfattning, för hon ligger mest en bit ifrån dem och iakttar alla deras upptag. De är duktiga på att både hoppa och klättra och tar sig lätt upp och ner från stolarna och fönsterbrädan, där de gillar att vara.

De fick inte komma ut igår i hela lägenheten, som vi hade planerat. Det tog längre tid än jag trott med allt som skulle göras igår. Ove planterade blommor på balkongen med assistans av Stisse och jag fixade mat och fyllde i underlaget till stamtavlorna. Vi ville sedan koppla av efter en händelserik dag och istället för att jaga småkatter i vardagsrum och kök, satte vi oss i kattrummet och myste med småttingarna.

Det var en lång sträcka innan kattungarna började äta annat än ”mammamat” men nu är de desto duktigare på det. De äter både Carnilove, Mush och ”bebisfrön” (Mother and Baby) med god aptit. Som efterrätt har de fått lite KMR, som de med stor förtjusning lapat i sig.

Kattungarna är väldigt livliga nu. De rusar runt i kattrummet, hoppar upp på stolarna och sedan vidare upp på fönsterbrädan. Jag trodde att jag kattsäkrat rummet men de klarade tyvärr av att slå ner em lampa, som stod på fönsterbrädan. Glaskupan på lampan gick i kras och glaset spred sig över golvet. Jag lyckades med stor möda hålla småttingarna borta från glasskärvorna samtidigt som jag sopade ihop dem. Inte lätt eftersom kattungarna är så snabba men det gick bra till slut.

Lotta skickade nytagna foton på ”foderkatterna”. Så här stora har de blivit.

 
21 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)