Vilken skillnad i aktivitet

Fick rapport från Lena på morgonen. Tudor hade sovit hela natten i sängen och, precis som här, spann han när någon i familjen klappade honom. Han räknas redan som familjemedlem, för igår skrev Lena: "tack detsamma (jag hade önskar godnatt) från oss fyra", dvs hon själv, Matthias, Bibbi och Tudor, som för övrigt numera heller Puzzel. 

Naturligtvis var det ett ovanligt uppvaknande för familjen Berg idag. Under täcket låg Tudde och tittade yrvaket mot kameran, som Lena hade redo. Jag upplevde också att det var något som inte stämde på morgonkvisten. Framför allt hade jag mycket mer plats att röra mig på i sängen. Stisse låg i fotändan på Oves säng och tjejerna bredvid mina fötter. Ingen liten tass som greppade min fot, när jag rörde mig - ingen kattunge kvar! Det har känts påtagligt tomt här idag. Jag tror att även katterna tyckt det. De lade sig redan vid 10-tiden och sov sedan ostört i sängen till eftermiddagen, precis som de gjorde innan kattungarna föddes. Idag var det ingen liten katt, som väckte dem och ville leka. Sandie har inte visat några som helst tecken på att sakna sina barn. Hon var en kärleksfull mamma när de behövde henne men den senaste månaden har hon allt oftare blivit blivit irriterad på dem.

Så snart Tudor lämnade oss, monterade Ove upp det höga klätterträdet igen. Jag är övertygad om att de vuxna katterna har längtat efter att få ligga på avsatserna högt över golvet. Både Stina och Sandie klättrade upp direkt och låg sedan och tittade belåtet ut över sitt revir. Efter en stund somnade de. En annan skillnad i vardagsrummet är den minskade mängden leksaker. De enda leksaker katterna fortfarande gillar är vipporna, f.ö är de ointresserade av "kattkul". Vi har burit upp "kattungeträdet" (den låga ställningen) och bebisvågen till vårt ena förråd. Där stod den gamla bolådan, den som Stina och Sandie tidigare haft som bostad till sina ungar från födelsen och de närmaste tre veckorna. Lådan ska kastas. Vi köpte ju en väldigt stor och fin transportbur till Sandie, när hon skulle få den senaste kullen. Det blir den vi kommer att använda till kommande kattungar den första tiden men det kommer att dröja flera månader ännu, innan det kommer nya bebisar.

Nästa vecka ska jag på riktigt börja arbeta med Trasdockan. Idag har jag bokat tid för en intervju med Ulrika Olsson, grundaren av Pawpeds Academy. Carina och jag ska i det kommande numret av tidningen "slå ett slag för" utbildningar. Diplomeringskursen ger även den värdefulla kunskaper att bära med sig. Kanske kan Carina och jag t om organisera en studiecirkel för Ragdollklubbens medlemmar (denna idé fick jag nu och ska höra med Carina, hur hon ser på den).

Idag är det exakt en vecka sedan Tingla flyttade. Allt verkar ha gått bra och hon har även varit ensam några timmar. Då verkar hon ha sovit. Fick några bilder på henne, när hon tittar på "Let's dance".

 

 
5 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)