Vilket dygn!

När vi lade oss i torsdags kväll, ville Stina också ligga i sängen. Värkarna var helt borta. Förvärkar? Natten var så lugn att jag gick in i s.k ortosömn (djupsömn). Ove och jag vaknade nästan samtidigt och när han skulle stiga upp, 06:55, såg han att Stina låg i min säng men att det rörde sig något bredvid henne. En kattunge! Redan torr och pigg - letade efter mammas tutte. Underbart men var det bara en? Stina var ju jättetjock. Bara att vänta. Jag vet att det kan dröja upp till ett par dygn innan alla kattungar är födda men Stina har ju vid sina tidigare dräktigheter fött alla ungarna rätt snabbt och utan komplikationer. 

Vid 15-tiden ringde jag Inger, Sandies gamla "mamma". Hon har mångårig erfarenhet av kattförlossningar och är mycket hjälpsam med att dela med sig av sin kunskap. Inger och jag är nog lika i avseendet kattförlossningar. Hon sade att man kan avvakta upp till två dygn utan att behöva vidta några åtgärder, även om det finns fler kattungar. Det kände jag till men ville veta, vad hon själv skulle göra. Hon sade: "eftersom jag är så hispig, så skulle jag nog åka in". Själv kände jag mig inte hispig men ville ändå prata med en veterinär, om hon/han tyckte vi skulle komma in för kontroll. Jag ringde Ann, Trasdockans veterinär. Sköterskan som svarade lovade framföra mitt ärende. Ann ringde tillbaka vid 17-tiden. Jag blev inte mycket klokare av det. "Man kan komma in och kontrollera eller avvakta två dygn". Vi beslöt oss för att åka in för att fastställa, om det fanns ytterligare kattungar att vänta. 

Röntgenundersökningen visade tre, eventuellt fyra kattungar och ultraljudet två tydligt tickande hjärtan, kanske tre. Efter att ha diskuterat för och nackdelar med ett kejsarsnitt med en mycket oerfaren veterinär, beslöt vi oss för att åka hem och återkomma vid 10-tiden för en eventuell igångsättning idag. 

Natten till idag sov jag knappt någonting. Stina hoppade upp i vår säng och jag gick med jämna mellanrum upp och kände på kattungen, så att den inte blivit kall. När vi lagt oss hade vi lagt en varm dyna i buren. Vid sjutiden fick Sandie och Stisse frukost och Ove och jag tog oss upp - inte utvilade. Efter nyheterna på morgon-TV åt vi frukost. Efter det började vi förbereda oss för att åka till djursjukhuset.

Ikväll eller imorgon berättar jag mer om, vad som hände se'n.

7 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)