Vilket jobb - för stora som små!

Dags att tvätta mattan i vardagsrummet. Efter att ha letat och letat hittade vi äntligen en orange!!! matta, 2 x 3 meter, på nätet. Ove hämtade den på Schenkers utlämningsställe, Ica nära, på förmiddagehn igår. Därefter åkte han till Ica Supermarket för få hem den stora kattburen, som jag hade beställt från Agria.

Vid 11-tiden kom Ove hem med buren och mattan. Så snart något nytt kommer in i bostaden, blir katterna väldigt nyfikna och överförtjusta. Burkonstruktionen var perfekt och det var enkelt att sätta ihop buren. Den står nu redo att ta emot en liten kattfamilj, Sandie och hennes barn. Att man klarar av att göra ett så pass litet paket av en så stor matta är obegripligt men när vi började öppna "inplastningen" insåg vi hur stor mattan verkligen är. Den gamla mattan med samma mått skulle bort, puh! Soffbordet väger drygt 100 kg! Alla katterna brukar lägga sig i vår säng vid 11-tiden (samma tid som Ove kom hem med paketen) och sedan sova 3 - 4 timmar, ibland mer men .......inte igår! Så snart något nytt kommer in i bostaden, blir katterna stormförtjusta. De är också nyfikna och vill alltid "hjälpa till". Stisse är den, som är mest intresserad, idérik och hjälpsam. Det innebär att han är med överallt vid minsta förflyttning av något och de andra hänger med. Det var inte annorlunda igår. Kattungarna lärde sig snabbt att vara ivägen och Stisse och Sandie hoppade upp på de möbler vi stod i begrepp att flytta. Lindrigt uttryckt var det cirkus på Gjuteribackeb 21B. Soffan monterades isär med Stisse i ena hörnet, den gamla mattan rullades ihop, den nya lades på plats, när bordet baxats upp på en mindre matta och dragits bort mot köket. Allt detta med fem katter runt fötterna. Då undrar nog många, varför vi inte stängde in katterna i ett annat rum. Givetvis försökte vi det men de är fem stycken. Både Ove och jag har problem med rygg och knän, så när vi fått in fyra och bara skulle stänga in den femte, smet en av de andra ut i lägenheten och så höll det på några gånger. Till slut gav vi upp och de fick vara med.

Först klockan 15:30 var vi klara med vårt projekt och katterna kunde äntligen "stämpla ut och gå på ledighet i sovrummet". Där låg de sedan och sov, som slagna hjältar, i flera timmar. Vilade Ove och jag? Nej! Mattan var vi mycket nöjda med men insåg att det grågröna marmorbordet inte passar in längre. Vi måste ha en svart eller vit bordsskiva. Jag älskar underredet på bordet och skulle vilja behålla det. Idén föddes om att åka till Bauhaus och köpa en högblank, måttbeställd bordsskiva - varför inte en i sten? En av alla planer jag har nu är att vi ska åka och titta, om vi hittar någon lösning i "bordsfrågan". Först lite kaffe. Alla katterna sover nu efter att ha ätit sin andra frukost och det mesta är som vanligt i deras vardag. Snart kommer de att vilja hjälpa oss med något annat. Undrar om alla kattraser är lika nyfikna som Ragdoll och Birma.

 
14 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)