Av alla namn....!

Det är mycket som är roligt med kattungar - inte minst att döpa dem. Ove vet att jag så gärna vill bestämma vad kattungarna ska heta, så han överlåter till mig att välja namn. Ett namn jag kom på för några veckor sedan och som jag bestämde mig för, under förutsättning att det skulle bli en tjej förstås, var Nickan. Kort därefter dök Nicholas upp i mitt huvud och det gillar jag också. Eftersom jag inte visste könet på kattungarna, slutade jag fundera på fler namn. När så Lotta sade att hon kände sig nästan helt säker på att det är tre tjejer och en kille, började hjärnan jobba igen. Så kom jag på Ninni och Nanna och de namnen är också gulliga, tycker jag. Nu kommer det märkliga....

Jag fick ett mail från Elin på förmiddagen. Hon berättade - helt fantastiskt - att hon och hennes sambo tänkt döpa en av katterna till just......Ninni efter sambons (vet inte vad han heter) lillasyster. Av alla namn har jag valt det, som Elin och hennes sambo också bestämt sig för. Som jag skrivit tidigare, tycker jag att det är extra roligt när kattungarna får fortsätta heta det, de är döpta till. På söndag ska Ove och jag åka och titta på "barnbarnen". Säkerligen har de inte öppnat ögonen ännu men det gör inget, för det kommer inte att vara den enda besöket, vi kommer att göra.

Småttingarna ökar fint i vikt alla fyra. Nicholas väger idag 140 g, tjejerna väger 151, 152 och 157 g men vilken som väger vad, vet jag inte. Lotta får bestämma vilken av kattungarna som ska heta Nickan, vilken som är Ninni och vem som ser ut som Nanna men hon har ännu inte informerat mig. Imorgon är det klart och jag kommer att kalla kattungarna vid namn.

Som i alla samanhang finns personer som inte går att lita på, så även i kattvärlden. Katter omnämns ha titlar de inte har, hur man nu kan vilja "segla under falsk flagg" men nu är det så. Titeln är inte orsaken till det jag nu kommer att berätta, utan ett enkelt sätt att se, vem man har att göra med. Stämmer championtiteln? Så här gör man:

Gå in på SVERAKs hemsida, klicka på FindUs, skriv in Spinetts på första raden, sök - och alla "mina" kattungar kommer upp. Klicka på Sissel och där finns hennes titel CH. Det går också att enkelt få fram, vilka katter som genomgått ultaljudsscreeing. Det finns registrerat hos PawPeds och det berättar jag om imorgon.

Titlar är inte det viktiga för mig, även om jag måste erkänna att jag varit mycket stolt över Sissel på utställning. Däremot är det viktigt att uppfödaren följer det rekommenderade hälsoprogrammet. 

 

31 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)