Vilket sammanträffande!

Vid 16-tiden i lördags tog jag pendeltåget från Södra station med destination Bålsta. Nästa alla sittplatser var upptagna men man beredde plats för mig på ett handikappsäte, snett emot en ca 25-årig man som var djupt försjunken i sin mobiltelefon. Bredvid sig hade han en plastkasse och utseendet på den var mycket bekant för mig med den klarblå färgen med texten Agria Breeder’s Club. Jag blev naturligtvis mycket nyfiken på, vilken ras han föder upp men först vid stoppet vid T-centralen tittade han upp från telefonen. När jag ställde frågan sken han upp stängde telefonen och svarade: ”jag föder inte upp katter, jag fick kassen av min uppfödare - jag har tingat en kattunge idag”. Ännu mer intresserad blev jag, när jag märkte att han ville prata om sin lilla kisse. ”Vilken sorts katt har du köpt”, frågade jag. ”En ragdoll, hon är blå, jag tycker att de blå är finast fast uppfödaren hade bruna också”.

Av alla raser hade denne unge man just tingat en ragdoll, han åkte samma tåg som jag, i samma vagn och vi satt på sätena mitt emot varandra. Vi skulle båda till Sundbyberg!!! Hur stor är sannolikheten för att något sådant ska hända? Vårt samtal fortsatte och jag gissar att vi hade behövt åka både till Bålsta och tillbaka till Västerhaninge för att hinna prata igenom allt han ville veta om rasen. Så blev det nu inte.

Det visade sig att han köpt sin katt från en uppfödare jag intervjuat och skrivit om i Trasdockan, vilket gav mig anledning att ”slå ett slag för” Ragdollklubben. Som ny kattägare skulle jag ha önskat att det hade funnits en podd om katter och katthållning och naturligtvis berättade jag också om Prata Katt. 

I Sundbyberg skildes vi åt med att den blivande kattägaren sade: ”nu ska jag hem och lyssna på Prata Katt”. Jag tror även att vi snart får en ny medlem i klubben :-).

8 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)