Vilsam lördag

Det tar ett tag innan katterna förstår och accepterar att de inte kan gå ut och in, som de vill. Det är för kallt att låta balkongdörren stå öppen. Inga katter gillar stängda dörrar. Sandie krafsar dagligen på dörrarna till klädskåpet i hallen, trots att hon borde veta att det inte hjälper. Samtidigt är ju katterna vana att få, som de vill. Vi öppnar alltid garderobsdörrarna i sovrummet innan vi lägger oss. Annars vaknar vi garanterat flera gånger under natten av ett frenetiskt krafsande.

Vi hade födelsedagskalas här igår. Bara två inbjudna men det var ett lyckat kalas ändå. Alla åt som vildar av den nykokade torsken. Födelsedagsbarnet fyllde sju år. Alla hans tidigare födelsedagar har hans halvbror (de har samma pappa) Tasse varit med men numera firar han tillsammans med Carin. Han fyllde sju år 27 juli.

Hade hoppats att mina sista uppgifter skulle ha varit rättade och att jag skulle vara klar med den första grundkursen. Nu blev det inte så. Jag väntar fortfarande. Det känns nästan konstigt att jag inte ska "jobba"med kattstudier på ett tag. Istället tittade jag på morgon-TV utan plattan (nästan, brukar läsa mail o dyl under reklamen). Av alla "leksaker" jag skaffat som vuxen är min iPad mitt allra bästa köp. Den fungerar faktiskt inte bara som leksak, den hjälper mig dagligen att förkovra mig. Som den fantastiska kamrat den är, lär den mig också massor. När jag ser eller hör något, som jag inte förstår eller vill veta mer om, tar jag hjälp av min kompis, som alltid finns vid min sida och ger mig svar på det mesta, jag vill veta.

Vid 14-tiden gav vi oss iväg till Carin och Tasse. Som vanligt kom Tasse och mötte oss. Han heter ju numera Frasse och kallas ofta Greven men för mig är han alltid Tasse. Inte för att jag har något emot att han bytt identitet utan för att han för mig alltid är Tasse. I drygt sex år var han Tasse här hemma och när jag ropar på eller pratar med honom, märker jag att jag glömt att han numera inte heter Tasse längre.

Nästa helg kommer förhoppningsvis kattungarna. Om jag kunde bestämma, skulle det bli fem stycken - precis som förra gången men då var tyvärr en av dem död - fina livskraftiga kattungar, som Stina skulle föda utan problem. De tidigare förlossningarna har varit okomplicerade och snabba men det är ingen garanti för hur det blir den här gången. Idag ska vi också bädda i den stora kattburen. Där födde hon den förra kullen.

Strax ska vi bege oss till sporthallen i Upplands Väsby. Det är alltid roligt att gå på kattutställning, även om jag är ambivalent till vad jag anser beträffande katt i bur.

Vad stora de blivit alla tre!

 
1 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)