Visst ja, skulle ju berätta

I förrgår skrev jag att jag skulle återkomma och berätta om vad som ska hända med Sandie men igår kom jag inte ihåg det. Nu ska ni få reda på det - och varför.

De sista veckorna innan kattungarna flyttade var Sandie ofta irriterad på dem. I början, och så länge de verkligen behövde henne, fanns hon alltid till för dem men när kattungarna krävde av henne sådant hon visste att de klarade utan sin mamma (att äta t.ex) - det var då hon tände till. Jag tror faktiskt att hon kände sig utnyttjad. Småttingarna var inte direkt lydiga utan fortsatte oftast, trots ”fräsvarningar” att försöka tutta på sin mamma. I de lägena höll hon fast dem med tassen och naggade på deras morrhår. Kattungarna visste att hon aldrig skulle göra dem illa på allvar, så rädda blev de inte men de förstod att för att slippa bli fortsatt fasthållna, måste de sluta provocera henne.

Alla Sandies småttingar har nu nya, fina hem och trivs mycket bra där. Sandie däremot är inte till freds med tillvaron och nu riktar hon sitt missnöje mot de andra katterna. Mot Ove och mig visar hon inga sådana tendenser men hon verkar vilja vara ”ensam på scenen”! Nu kommer det......helt otroligt!!!

Precis som när Ove och jag började prata om att vi måste göra något för Tasse fick jag ett mail från Mona. (ni minns säkert att Carin ringde och vill köpa en vuxen katt, samtidigt som Tasse började tycka att det var för många katter här hemma för att han skulle trivas). Mona presenterade sig och sin familj och berättade att hon skulle vilja bli fodervärd till en vuxen katt för att hon, som hon skrev, inte var intresserad av att ha kattungar. Hur tänkte hon då? Vad innebar det för henne att vara fodervärd? Jag bad henne ringa mig, ofta är det enklare att prata än att skriva. 

Mona hörde av sig, vilket jag är väldigt glad över. Vad som blev resultatet av det samtalet berättar jag imorgon.

7 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)