Volontärlunch

Klockan 11:05 kom taxin. Chauffören körde lugnt och sansat men inte mesigt. Det är inte en självklarhet men en glad upptäckt de gånger det händer. Väl framme kom Daniel mig till mötes, vi var båda lite tidiga. Daniel och jag ingår i en arbetsgrupp, som vi valt att kalla kommunikation. Han är sammankallande men vi har ännu inte kommit igång med att jobba. Jag försökte ta reda på, när han tänkt att vi ska "köra igång" men jag kan inte säga att jag fick något egentligt svar på det. Kanske är det jag som är otålig men en sak vet jag - det är att med mig i den rollen hade vi kommit igång redan förra veckan. 

Marie, katthemmets ordförande, kom strax innan klockan 12 och hon hade med sig all mat. På menyn stod potatissallad, grillad fläskfilé och "vegetariskt kött" (som hette något jag inte minns), grönsaksgrillspett, jordgubbar, grädde, kladdkaka och paj. Köksgruppen tog genast plats i arbetsköket och Marie dirigerade de andra med fast hand. Själv satte jag mig med en massa rädisor som sällskap vid ett av matborden utanför köket. Sedan var det bara att börja skära och skära och skära (rädisorna skulle räcka till drygt 60 personer). Efter en dryg halvtimme kunde jag lämna in dem till Eva, som tagit kommandot över salladen. Därefter väntade ett annat spännande arbete :-) - att snoppa jordgubbar, 14 askar!!! Efter två timmar tillsammans med jordgubbarna lämnade jag dem på en bänk i köket. Då var grillarna igång och volontärerna hade börjat komma. Stolar och bord fanns uppställda i små grupper och gästerna välkomnades in för att förse sig av den framdukade maten på buffébordet. Katterna hade naturligtvis märkt att det pågick saker utöver det vanliga på katthemmet och flera av dem bevakade oss från sina fönster.

Alla satte sig till bords och några problem med samtalsämnen existerade inte. Den gemensamma nämnaren var givetvis KATTER. Människor med olika bakgrund och helt skilda liv har aldrig några svårigheter att finna varandra i sådana här sammanhang. De flesta jag pratade med hade upplåtit sitt hem till fler än en katt från katthemmet och talade om sina skyddslingar med stor värme. Vädrets makter var på vår sida och inte en droppe föll under lunchen. Vid 16:30 hade vi med gemensamma krafter samlat ihop allt avfall. All mat var uppäten och jag och Prisca, akuthemsinnehavare, satte oss och väntade på Ove, som skulle hämta oss. Vi hann träffa några av kvällsvolontärerna också, en som skulle gå sitt första pass.

Hemma hade tre småhungriga katter, som sovit mest hela dagen, vaknat. Sandie serverades lite blötmat, de andra åt frön. Sedan blev det aktivitet i köket, Stina hoppade upp på köksbänken, något hon aldrig brukar göra. Anledningen var att Ove börjat koka torsk. De älskar torsk, alla tre, men mest Stina. De verkar ha ätit sig trötta, för nu sover de i sängen.

10 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)