Webbredaktionen - blev något annat

Våra katters personligheter skiljer sig väsentligt åt men de är ändå rastypiska alla tre. Även om Stisse är en helig birma, så vill jag påstå att det inte är någon större skillnad mellan honom och ragdolltjejerna. Alla är trygga, lugna, vänliga och sällskapliga. Bredvid mig ligger Stisse och Stina, Sandie sover bredvid Ove i sängen. 

Så till skillnaderna. Stisse är en stor, självupptagen katt, som i sitt eget lilla katthuvud är jordens medelpunkt. Han är orädd och springer till dörren, när han hör dörrklockan plinga. Sedan beter han sig på ett sätt ingen kan låta bli att lägga märke till; hoppar upp på bordet och går runt, promenerar omkring i soffan och buffar gärna på besökaren, om han anser att han inte får tillräcklig uppmärksamhet. Tjejerna däremot tycker inte alls att det är lika kul när det kommer någon, förrän det gått en stund. De kan i vissa fall försvinna in under sängen ett litet tag men nyfikenheten driver dem till att efter bara några minuter komma ut i hallen och lägga sig och ingående "studera" främlingen. Att ignorera dem är bästa sättet att lära känna dem - då tar de själva kontakt. Enda gången katterna inte vill vara med är när det är stojiga barn här. Sådana förstår de sig inte på men om vi ofta hade besök av livliga barn, skulle det inte ta lång tid förrän de också skulle acceptera högljudda barn, för ragdollen och birman är oerhört anpassningsbara katter. 

En annan skillnad mellan katterna är hur de beter sig i matfrågan. Ända tills jag fick Sandie har jag trott att katter inte tigger - det är inget skämt utan på fullt allvar, jag trodde det. Jag hade levt tillsammans med Mysan i nära 20 år och aldrig en gång hade hon tiggt, förutom när vi kokade torsk till henne. Stisse och Stina tycker om både "frön" och blötmat. Sandie är en envis kisse, som aldrig ger upp och jag har kapitulerat. Ända sedan hon kom, har hon vägrat äta annat än blötmat. Genom uttröttningsmetoden har hon fått sin vilja igenom. Jag har många gånger bestämt mig för att stålsätta mig och inte ge efter för hennes ihärdiga tiggande. Till slut har jag inte orkat att ha henne snurrande runt fötterna, enträget jamande. Det vet hon. Matkostnaderna för katterna i det här hemmet är mycket höga. Även Stina och Stisse måste ju få blötmat, när Sandie får det, men för deras del räcker det med att äta ett sådant mål om dagen. För övrigt nöjer de sig med frön. Det får kosta vad det kosta vill, katterna är värda det. Vad kostar det inte att ha golf som hobby? Hur mysigt är det att vakna på morgonen med en golfklubba i sängen i jämförelse med en mjuk, spinnande kisse? Med en katt som Sandie slipper man äta frukost ensam utan har alltid sällskap vid frukostbordet med tiggkatten bredvid ätandes ost. Prästost 31% ska det vara och den får inte vara lagrad :-).

När jag började skriva idag hade jag planerat at berätta om vårt möte i webbredaktionen idag. Det blev något helt annat men imorgon ska jag berätta, vad vi kom fram till.

20 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)