Ytterligare en finsmakare

Jag tänker ofta på, hur bra vi bor och extra mycket idag, när vi skulle åka och hälsa på Flinga och hennes familj. Att ta sig från Stavsnäs till Södersjukhuset låter inte så långt, inte heller från Bandhagen till Upplands Väsby men från Sundbyberg till Västerås låter mycket, mycket längre i mina öron. Ändå tog det bara 50 minuter från vår dörr tills vi stod på perrongen på järnvägsstationen i Västerås. Det är så skönt att bo centralt och ha nära till allt. Förutom att det gick fort, tycker jag att det är betydligt trevligare att kunna koppla av under färd, vilket jag aldrig gör i bil, även om jag är passagerare.

Laila och Janne väntade på oss och det tog bara maximalt fem minuter med deras bil, innan Laila parkerade på uppfarten till deras villa - i sta'n men på landet. Jättefint hus och trevlig tomt. Laila gick in i huset och hämtade Flinga, som låg på fönsterbrädan i ett av sina rum. Hon har många rum, egen toalett på flera ställen och leksaker lite här och var men alla hopsamlade i små "Flingalådor". När vi kom till köket förevisades vi Flingas matförråd och det behövdes ingen fantasi alls för att förstå att även Flinga är en finsmakare. Laila visade en liten rund burk med blötmat, som Flinga älskar, och berättade att hon brukade blanda den (förfärligt dyra) maten med annan mjukmat med ett rimligare pris, eftersom Flinga ibland inte äter annars. Enda skillnaden mot Sandies matvanor är maten i den lilla runda burken. Sandie får Feline istället, en påse med ungefär samma kilopris - 129 kr!!! Ibland, när Sandie är extra tiggig men Sheba, Kitten eller Pussi inte duger blandar vi två delar Sheba t ex och en del Feline. Då äter hon! Ungefärligt likadant gör Laila men hon serverar innehållet i den lilla burken istället. Ingen idé att klaga på katterna. Någon har serverat dem "kattens oxfilé" och det tycker de är jättegott, mycket godare än Pussi, som mer blir som "kattens falukorv". Inte så konstigt egentligen :-).

Flinga är en riktigt trevlig katt, vacker dessutom. Hon var ju med på sin första utställning i april - samma dag som Sissel blev champion (Västerås), och hon fick en bra bedömning, Ex1. Laila bad mig försöka tyda, vad domaren skrivit. Det är fullkomligt respektlöst att inte vinnlägga sig om att skriva läsbart! Kanske har jag skrivit det tidigare, jag minns inte, men jag gör det i sådant fall igen. Jag kommer att skriva en motion till SVERAKs årsmöte där jag kräver att de domare, vars handstil är omöjlig att tyda, ska skriva på en dator eller laptop, göra en utskrift och ge till berörda kattägare. Vi vill ha en bedömning och vi har betalat för den. Särskilt viktigt är det för uppfödare, som också vill använda bedömningarna till grund för val av avelshane/-hona.

Flinga är en fullkomligt trygg katt! Utan protest satt hon kvar i Oves knä, när han tog upp henne. Det gillar ingen av våra katter, de lägger sig bredvid oss. Hon har en lång löplina och upplever nog att hon rör sig fritt. Laila berättade att Flinga alltid följer efter henne och Janne; går de ut på tomten gör Flinga det också, går de in följer hon med. Flinga tycker att husbondsfolket alltid äter så god mat och hon sitter redan vid matbordet och väntar på sin beskärda del, när maten ställs fram; allt som Laila och Janne stoppar i munnen vill hon smaka. Idag provade hon krusbär (utan skal) och t om det gick ner.

Vi var hemma vid 17-tiden och två timmar senare startade ett telefonmöte om dvärgväxt hos katt och rasens hälsoprogram. Det berättar jag mer om imorgon.

 
15 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)