Ytterligare ett steg mot det vuxna kattlivet

Vi har hela tiden, sedan vi tog bort hagen, haft en liten kattlåda för småkatterna stående på en matta i vardagsrummet. Stisse vill alltid vara i centrum och genom att använda kattungarnas kisslåda, slipper han missa en enda sekund av det som pågår i rummet. Jag trodde inte mina ögon igår, önskar att jag hunnit fotografera det, när jag såg Stisse kliva över den lilla lådkanten, hitta en bra plats för bakbenen, flytta frambenen över kanten och placera dem på golvet utanför lådan och sedan kissa en stor pöl, som täckte halva bebislådan. Kattungarna hittar utan problem till toaletten, där vi har de andra kattlådorna och de senaste dagarna har de använt lådan i vardagsrummet av ren bekvämlighet. Vi ställde in lådan hos "lådkompisarna", på toaletten :-).

Leo kom vid 15-tiden och det är roligt, inte minst för kattungarna. Om det är kattungarna eller Leo, som är mest intresserade av att leka, vet jag inte men roligt har de i alla fall. Leo är en mycket lugn och resonabel kille men det blir ändå ett högre tempo, när han är här och särskilt de små kissarna älskar det. På kvällen ringde Isabelle, en av alla dem, som förstått att en ragdoll berikar livet. Isabelle, vi själva och många fler väntar med spänning på fler kattungar. Om det skulle vara så att Sandie visar sig vara skendräktig, vilket jag inte ser som sannolikt, börjar hon snart löpa igen och då blir det direkt färd in till Messi i Fältöversten igen:-)

Kattungarna befinner sig i sin nionde levnadsvecka och om man läser om kattungens utveckling får man lära sig att "de är överallt, särskilt där de inte ska vara. De är mycket självständiga och självsäkra. Bli inte förvånad - kattungar kan faktiskt äta mer än vuxna katter och de ska få lov att äta så mycket de vill i den här åldern.

Strax ska vi äta middag, Leo spagetti och köttfärssås, Ove och jag köttfärsbiffar - Ove med bakad potatis och jag med ris. Olika rätter på menyn!!!

Efter maten väntar kakbak - toscakaka, mums!

 

 
7 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)