Zingo var först

Äntligen känns det som jag kanske kan börja andas ut nu. Tidigare kullar har varit nästan helt jämna i vikt men i den här kullen har det varierat en hel del. De två minsta vägde 75 resp. 80 gram och de största två 110 g. Förutom det var det nära två dygns åldersskillnad på kattungarna. Det har varit kämpigt med tillmatningarna - mindre pga ständig sömnbrist än av oro. 

Idag har Zingo fått smak för både bebisfrön och mousse. Medan de andra kattungarna åt ”mammamjölk” knallade han omkring i hagen ett tag innan han upptäckte kattungematen och började äta av båda sorterna. Så småningom kom även Laban och tog en smakbit. Dessa båda kattungar är de största.

Vi har fått ett problem bland katterna. Världens snällaste och mysigaste katt heter Stisse, min underbara Birma. Han skulle aldrig göra någon illa, även om han själv blir orättvist behandlad. Detta visade han prov på igår kväll. 

Ove hade ställt in ett fat med frön i hagen, något man bara bör göra när man själv är i rummet och övervakar bebismaten eller när Stisse är på balkongen. Stisse älskar den feta barnmaten. Nu blev det så att maten lämnades obevakad. Ove lämnade rummet och strax därefter utbröt ett förfärligt vrål och Stisse for genom rummet med Sandie efter sig, arg som en furie. Hårtussar virvlade runt.  Stackars, snälla Stisse blev vettskrämd! Resultatet av detta blev att jag bar in Stisse i arbetsrummet, lade en filt på golvet, hämtade in en toalåda och ställde in mat. Där fick Stisse sedan sova under natten och förmiddagen. På eftermiddagen och kvällen turades Ove och jag om att hålla honom sällskap. Jag hoppas vid Gud att Sandie kommer på andra tankar tills imorgon.

23 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)